Madlavning,  Opskrifter

Har jeg fundet den perfekte opskrift?

Det er i hvert fald tæt på 🙂 Livet som nikkelallergiker giver nogle udfordringer i dagligdagen. F.eks. er det svært at få nok fiber i kosten. Og nu hvor min lokale bager har lukket butikken og flyttet til Norge, så er mine muligheder for at få rugbrød så godt som ikke eksisterende. Jeg har derfor prøvet mig lidt frem. Det er indtil videre resulteret i nogle heftige nældefeber udbrud, så det har ikke været vellykket 🙁 
Indtil igår! Jeg var en tur i Føtex for at se på en blødblanding på tilbud. Den så ud til at være i orden, så det bliver næste eksperiment 🙂 Det er en surdejsblanding fra Amo. Det bliver spændende at se om jeg kan tåle den.
Og mens jeg kigger på hylden med mel ser jeg denne her pakke…
 
 Skaldelene og kimen er sigtet fra!! Og det er jo det jeg er allergisk for… Så det måtte jeg købe. Det lød for godt til at være sandt 🙂 
Da jeg kom hjem gik jeg straks igang med at afprøve melet. Og her er resultatet 🙂
Et styk super dejlig brød! Med en virkelig god konsistens 🙂 Jeg er SÅ glad 🙂
Jeg kunne næsten ikke vente med at smage den 🙂
Jeg kunne godt have æltet den lidt længere, så var jeg sluppet for hullerne. Men det gør ikke så meget, så husker jeg det til næste gang.
Det jeg ærger mig mest over er at melet ikke er økologisk… 
Jeg prøvede for første gang at bage med økologisk gær igår da jeg bagte det her brød. Det skal jeg lige vænne mig til. Det tager noget længere tid om at hæve.
Opskriften til rugbrødet fandt jeg for nogle dage siden da jeg febrilsk forsøgte at finde en opskrift på rugbrød uden kerner. Det er herfra:
Så tusind tak til Minmadopskrift.dk!

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial